Rustbehandling –  maksimal levetid for bilen!

Norge er et utsatt land for korrosjon. I mange områder ødelegger klimaforholdene bilparken. Forbruket av sand og salt på veiene vinterstid øker fra år til år – ikke rart at også nye biler ruster kraftig i Norge. De aller fleste biler er utviklet og produsert for bruk under andre klimatiske forhold enn vårt, der bilprodusentene har sine store markeder. Derfor er det viktig med ekstra behandling mot rust i Norge.

Mercasol antirustprodukter benyttes fordi:

  • De er godkjente av bilfabrikker/bilimportører for å brukes uten at bilens garanti påvirkes
  • De er utviklet i Norden for det nordiske klimaet i samarbeid med bilfabrikker og forskningsinstitutt.

Ved en komplett antirustbehandling på en av våre autoriserte verksteder:

  • Demonteres samtlige plastdeksler og innerskjermer.
  • Vaskes understellet for å ta bort veismuts, søle, sand, salt osv. Deretter tørkes bilen over natten.
  • Deretter påføres tynne høypenetrerende- og tykke slitesterke produkter.

En ordentlig antirustbehandling tar 2-3 dager, holder i minst 3 år og kan ikke sammenliknes med «rustbehandlinger» med olje eller ullfett der man hverken demonterer, vasker eller benytter godkjente produkter!

Det benyttes i snitt 11 tonn salt pr km vei i Norge

Gi bilen din best mulig beskyttelse mot saltet!

Mercasol Antirustprogram beskytter bilen opptil 15 år De fleste biler leveres med rustgaranti. Likevel er det nødvendig med ekstrabehandling for å unngå rustskader som følge av det harde klimaet vi har i Norge. Skiftende årstider med ekstreme værtyper, sterk kulde og varme, en lang kyst med mye salt sjøluft, steinsprut, søle og vann. Alt dette er årsak til rustangrep. I tillegg kommer salting av veiene om vinteren.

Start behandlingen når bilen er ny

Ta kontakt med oss for vurdering, kontroll og behandling. Vi gir prisoverslag, også der bilen har behov for sandblåsing og utbedring av rust som har begynt å utvikle seg. Vi kan tilby omfatter standard behandling , tilpasset behandling, samt utbedring/ tynnstoff behandling på de fleste biltyper!

Full behandling

Komplett behandling med demontering plastinnerskjermer/deksler, vasking, tørking, sprøyting med tynn penetrerande produkt i alle kanaler/hulrom og på bunnen, samt tykk slitesterkt produkt på hele bunnen. Etterbehandling for å opprettholde garantien må gjøres innen 36 mnd.

Etterbehandling

Ingen demontering innerskjermer/deksler, bare løsne innerskjermer i bakkant, slik at vi får vasket ut skitt som samles der. Vask og tørk. Tynnstoff i alle kanaler/hulrum og på bunnen. Bunnen flekkes med tykkstoff.

Rebehandling / Del 2

Demontering, vask, tørk som komplett behandling. Tynnstoff i alle kanaler/hulrom og på bunnen. Bunnen flekkes med tykkstoff.

Bildet er tatt under en 2007 modell som ikke tidligere er behandlet.

Dette går som komplett behandling fra fabrikk på ny bil. Mye bart metall som burde få på seg litt under.

Splitter ny bil med allerede påbegynt rust…